Derksen: 'Wereldkampioen breedteballetjes geven, het geeft Ajax armoedige indruk'

Derksen: 'Wereldkampioen breedteballetjes geven, het geeft Ajax armoedige indruk'

Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2019 om 21:21di 17-09-2019 om 21:21

Johan Derksen is niet te spreken over het middenveld van Ajax. Trainer Erik ten Hag kiest de laatste wedstrijden voor Lisandro Martínez en Edson Álvarez als controleurs. De vraag is hoe belangrijk zij zijn voor de Amsterdammers.

"Die Martínez en Álvarez zijn helemaal niet belangrijk", reageert Derksen bij Veronica Inside. "Die hebben ze gehaald, maar zulke spelers kun je ook gewoon zelf opleiden. Ze zijn al blij met mensen die een beetje met Zuid-Amerikaans temperament verdedigen, want het zijn natuurlijk wel jongens met een goede wedstrijdinstelling. Alleen als ze de bal hebben, heb je niets aan ze. Dat vind ik voor Ajax wel heel armoedig."

"Ze zijn wereldkampioen breedteballetjes geven en risicoloze passjes terug. Maar dat is niet des Ajax", vervolgt de analist. "Álvarez kan er helemaal niets van, die ander gaat nog. Het geeft het middenveld van Ajax een armoedige indruk. Ze stonden altijd bekend om creatieve middenvelders, jongens die ook diep gingen. En ze scoren veel, maar daar hoeven we bij deze twee niet bang voor te zijn."

Wim Kieft geeft voorzichtig tegengas aan Derksen. "Martínez kan wel iets hoor. Die heeft voor een centrale verdediger best een redelijke inspeelpas. Dat is uiteindelijk ook wel zijn plek. Ze hebben dat omgedraaid en Blind naar achteren gehaald. Of dat de beste beslissing is van Ten Hag kun je je afvragen", stelt de oud-spits.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws