Promes: 'Dat is nog niet vaak gebeurd, niet een van mijn kwaliteiten'

Promes: 'Dat is nog niet vaak gebeurd, niet een van mijn kwaliteiten'

Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2019 om 23:21di 17-09-2019 om 23:21

Laatste update: dinsdag 17 september 2019 om 23:23di 17-09-2019 om 23:23

Quincy Promes zit steeds beter in zijn vel bij Ajax. De aanvaller maakte tot zijn tevredenheid de openingstreffer voor Ajax in het Champions League-duel met Lille (3-0). Met zijn hoofd nog wel.

"Dat is nog niet vaak gebeurd in mijn carrière. Het is niet een van mijn beste kwaliteiten", grapt Promes voor de camera van Veronica. Hij krijgt de laatste weken steeds vaker een basisplaats van trainer Erik ten Hag. "Ik krijg nu de kans om te spelen. Ik ben hier om belangrijk te zijn. En mag nu op een mooi podium, de Champions League, de openingstreffer maken. Dat is een mooi moment."

De Oranje-international speelde door de absentie van Donny van de Beek als nummer tien. "Het is één van mijn favoriete posities. Het gaat elke keer beter. Het was even wennen, want ik heb er lang niet gespeeld. Maar vandaag pakte het goed uit."

Promes is het desondanks met Dusan Tadic eens dat er voldoende verbeterpunten zijn. "Er kunnen een heleboel dingen beter. Ik denk dat we af en toe wat slordig waren in balbezit, zeker aan het einde. Dat zijn dingen die er uit moeten. We moeten de wedstrijd uitspelen zonder hen sterker te maken."

Promes stond enigszins kuchend voor de camera. Geen reden tot zorg met het oog op de Eredivisie-topper, benadrukt hij. "Ik ben gewoon niet zo lekker."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws