Ziyech: 'Zij gingen schoppen, toen gingen we iets te ver in het circus'

Ziyech: 'Zij gingen schoppen, toen gingen we iets te ver in het circus'

Gepubliceerd: woensdag 18 september 2019 om 00:04wo 18-09-2019 om 00:04

De ruime zege van Ajax op Lille in de Champions League kan Hakim Ziyech bekoren. De Marokkaanse spelmaker zag wel dat de frivoliteiten op een gegeven moment iets te veel de overhand namen aan Amsterdamse zijde.

"Een speeltuin? Dat viel wel mee. We hebben ons ding gedaan. Soms draafden we wel iets te ver door, maar uiteindelijk gaan we met de volle winst naar huis", vertelt Ziyech, één van de uitblinkers bij de thuisploeg, aan Veronica. Toch leidde het spel van Ajax tot frustratie bij Lille. "Zij gingen op een gegeven moment schoppen, toen gingen we iets te ver in het circus. Dat moet eruit."

"Maar voor dit podium speel je als voetballer, nu mogen we het laten zien en dat doet iedereen", stelt de aanvallende middenvelder, die bij vlagen genoot van het spel van Ajax. "We stonden heel goed. Vlak voor rust raakten we de grip alleen een beetje kwijt en werden zij heel gevaarlijk in de counter. Op het einde gebeurde dat weer, daar moeten we slimmer in zijn. Maar over het algemeen is het een heel goede wedstrijd van onze kant."

Ziyech gaf al eens toe dat het soms moeilijk valt om zich op te laden voor Eredivisie-duels. Daar zal zondag tegen PSV geen sprake van zijn. "Dat zijn wedstrijden op zich. PSV-uit moeten we benaderen op de manier waarop we Champions League-wedstrijden benaderen, dan heb ik er alle vertrouwen in."

Overigens werd Ziyech voortijdig vervangen door Champions League-debutant Noa Lang. "Ik had vooraf al wat last van mijn hamstring, dus ik wilde geen risico nemen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws