Fans van De Graafschap weer in de fout: 'Waardeloze, volstrekt belachelijke actie'

Fans van De Graafschap weer in de fout: 'Waardeloze, volstrekt belachelijke actie'

Gepubliceerd: woensdag 18 september 2019 om 12:10wo 18-09-2019 om 12:10

Martin Mos, de voorzitter van De Graafschap, heeft op Twitter in niet mis te verstane bewoordingen uitgehaald naar supporters van zijn eigen club. Superboeren staken maandag in de kleine Gelderse derby tegen N.E.C. vuurwerk af in het Nijmeegse uitvak.

De club uit Doetinchem werd al eerder bestraft omdat er in de play-offduels tegen Cambuur en Sparta van vorig seizoen ook al vuurwerk werd afgestoken. Ook moest vak 22, het gedeelte van het stadion waar fanatieke supporters van De Graafschap zitten, een hele wedstrijd leeg blijven. Daar bovenop kregen de Superboeren nog een boete van vijftienduizend euro van de KNVB.

Desondanks besloten aanhangers van De Graafschap om maandag, voorafgaand aan de kleine Gelderse derby tegen N.E.C., vuurwerk af te steken in het bezoekersvak van het Goffertstadion. Voorzitter Martin Mos reageert woest op Twitter, en zegt het 'volstrekt belachelijk' te vinden wat de Superboeren hebben gedaan. Volgens Mos 'wordt de club in diskrediet gebracht door de waardeloze actie'.

De voorzitter stelt respect voor alle fans te hebben, maar deze actie kan niet op respect rekenen van Mos. De Graafschap leek lang op een 0-1 zege af te stevenen in Nijmegen, maar een late goal van Jonathan Okita bezorgde NEC toch nog een punt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws