Biograaf van Ricksen: 'Hij woog misschien nog 35 kilo en had een dikke baard'

Biograaf van Ricksen: 'Hij woog misschien nog 35 kilo en had een dikke baard'

Gepubliceerd: woensdag 18 september 2019 om 15:20wo 18-09-2019 om 15:20

Laatste update: woensdag 18 september 2019 om 15:21wo 18-09-2019 om 15:21

Vincent de Vries, biograaf en vriend van Fernando Ricksen, zag de woensdag overleden ex-prof tien dagen geleden voor de laatste keer. Dat vertelt De Vries in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

In 2013 schreef De Vries 'Vechtlust', een boek over het leven van Ricksen. De voormalig speler van onder meer AZ, Fortuna Sittard en Oranje leed al jaren aan ALS. Eerder deze maand zagen De Vries en Ricksen elkaar voor de laatste keer. 

"Toen dacht ik wel: wow. Zo slecht had ik hem nog niet gezien. Hij was veel afgevallen, woog misschien nog 35 kilo en had een dikke baard", aldus de journalist.

"Ik kon dit keer maar een paar minuten bij hem blijven. Hij was zo moe. Hij communiceert via een computer, maar na de eerste letter 't' vielen zijn ogen dicht. En na de tweede, een 'i', weer. Hij was bezig met het woord 'tired'. Kijk, Fernando had vaker slechte dagen en vocht zich elke keer terug, maar nu had ik wel voor het eerst het gevoel dat het onmogelijk was dat hij zich zou terugvechten."

"Je houdt er serieus rekening mee dat hij overlijdt, natuurlijk. Maar je bent toch geschokt. Ergens ben ik ook wel blij, al is dat niet het goede woord, maar hij heeft eindelijk rust. Op een gegeven moment wordt het mensonterend."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Fernando Ricksen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws