Van Bommel memoreert Ricksen: 'Veel samen meegemaakt en veel gelachen'

Van Bommel memoreert Ricksen: 'Veel samen meegemaakt en veel gelachen'

Gepubliceerd: woensdag 18 september 2019 om 16:00wo 18-09-2019 om 16:00

Mark van Bommel stond woensdag, aan het begin van de persconferentie voor het Europa League-duel met Sporting Portugal, stil bij het overlijden van Fernando Ricksen. "Ik zal hem herinneren als een echte strijder. Het was een gouden gozer die altijd voor je klaarstond."

Van Bommel hoorde het vreselijke nieuws over zijn oud-ploeggenoot rond het middaguur. "Hij heeft zes jaar lang gevochten tegen een vreselijke ziekte. Ik wil mijn medeleven tonen aan de familie en vrienden van Fernando", aldus de trainer. "We hebben heel veel samen meegemaakt en bovenal veel gelachen. Ik kan wel honderden anekdotes over hem vertellen." Ricksen overleed op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van ALS. 

Sporting
Van Bommel sprak uiteraard ook over Sporting Portugal, de aanstaande opponent in de Europa League. "Het is een goed voetballende ploeg, zoals bijna alle Portugese ploegen. Zowel voetbaltechnisch als -tactisch zit het goed in elkaar."

Sporting beleeft momenteel een onrustige periode. De topclub nam afgelopen maand afscheid van trainer Marcel Keizer. Van Bommel reageerde stellig op een opmerking van een Portugese journalist trainerswissel. "Natuurlijk maakt dat de wedstrijd anders. Na het vertrek van Keizer hebben we zo snel als we konden het nieuwe spel van Sporting geanalyseerd. Tegelijkertijd gaan we altijd en vooral uit van ons eigen spel. Dat is onze basis."

PSV speelt donderdag in een zo goed als uitverkocht Philips Stadion. De Eindhovenaren zullen het in de eerste poulewedstrijd nog altijd moeten stellen zonder Erick Gutiérrez. De Mexicaan is nog niet fit. Gastón Pereiro, Sam Lammers, Ryan Thomas, Lars Unnerstall en Ibrahim Afellay ontbreken eveneens. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat wordt de uitslag bij PSV-Sporting?

(677 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws