Vreselijk nieuws uit Glasgow: Fernando Ricksen na lang ziekbed overleden

Vreselijk nieuws uit Glasgow: Fernando Ricksen na lang ziekbed overleden

Gepubliceerd: woensdag 18 september 2019 om 12:45wo 18-09-2019 om 12:45

Laatste update: woensdag 18 september 2019 om 13:03wo 18-09-2019 om 13:03

Fernando Ricksen is woensdagmorgen overleden aan ALS. Dat meldt de Schotse voetbalclub Rangers, waar hij een deel van zijn carriere actief was. Ricksen leed al lange tijd aan de spierziekte en lag in een hospice in de buurt van Glasgow.

Vincent de Vries, die het boek 'Vechtlust' over Ricksen schreef, bevestigt het droevige nieuws op Twitter.

Tijdens zijn actieve carrière speelde de Limburger voor Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg. Met de Russen won Ricksen in 2008 de Europa League. Daarnaast was Ricksen twaalfvoudig international van Oranje.

In 2013 maakte Ricksen in het televisieprogramma De Wereld Draait Door bekend te lijden aan de agressieve spierziekte ALS. Daardoor kreeg hij landelijke bekendheid en kwam de ziekte in een breed daglicht te staan. Enkele maanden daarvoor nam Ricksen nog afscheid als profvoetballer bij Fortuna Sittard.

Ricksen verbleef al geruime tijd in een hospice in Airdrie, nabij Glasgow. Daar is de voormalig Oranje-international woensdagochtend overleden. Ricksen laat zijn vrouw Veronika en zijn dochter Isabella achter. Het clubicoon van Fortuna Sittard en Glasgow Rangers is 43 jaar geworden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws