'Ik begrijp Ajax niet, Dani de Wit had zich potentieel enorm kunnen ontwikkelen'

'Ik begrijp Ajax niet, Dani de Wit had zich potentieel enorm kunnen ontwikkelen'

Gepubliceerd: woensdag 18 september 2019 om 16:16wo 18-09-2019 om 16:16

David Endt betreurt het vertrek van Dani de Wit bij Ajax. Eind augustus werd de aanvallende middenvelder verkocht aan AZ. De Europese successen van Ajax en de gevulde bankrekening van de landskampioen pakt momenteel negatief uit voor jongens uit eigen opleiding, ziet Endt. 

In gesprek met Ajax Showtime kaart Endt - voormalig teammanager in Amsterdam - 'het gevaar van de weelde dat je veel geld hebt' aan. "Dan ga je daar spelers van halen en vergeet je dat Jurgen Ekkelenkamp misschien net zo goed kan zijn, of dat Dani de Wit zich ook kan ontwikkelen tot zo'n speler als Edson Álvarez nu is. Ik ben ervan overtuigd dat dat zo is."

Het afscheid van De Wit is spijtig, vindt Endt. "Hij is een speler die zich potentieel enorm kan ontwikkelen. Hij heeft ook een bepaalde power, gemeenheid en kracht. Ik kan zijn keuze begrijpen, want hij wil zich verder ontwikkelen.

"Maar van Ajax begrijp ik het niet. Ik had deze man al veel eerder een serieuze kans gegeven. Hij kan op de positie van Lasse Schöne spelen. Daar ben ik van overtuigd", besluit Endt. 

Poll

Fout van Ajax om De Wit te verkopen?

(4155 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws