Wij hebben ons gemeld bij Ajax en zij waren heel duidelijk: geen optie tot koop

"Wij hebben ons gemeld bij Ajax en zij waren heel duidelijk: geen optie tot koop"

Gepubliceerd: woensdag 18 september 2019 om 18:39wo 18-09-2019 om 18:39

SC Heerenveen is zeer te spreken over de ontwikkeling van de van Ajax gehuurde Sven Botman. Technisch manager Gerry Hamstra laat dat weten bij Radio Camataru, een podcast van fansite FeanOnline. Heerenveen besloot Botman te halen omdat de 22-jarige Andreas Skovgaard tegenviel. 

"We zijn de voorbereiding begonnen met Dresevic en Hoegh, twee rechtspoten. We wilden eigenlijk toch ook een linkspoot hebben. Toen kwam Sven een week voor de competitie binnen", zegt Hamstra. "Tegen Sunderland raakte Daniel (Hoegh, red.) geblesseerd en een week later stond Ibrahim (Dresevic, red.) samen met Sven in de verdediging. Dat centrum staat op dit moment. Daniel moet weer moeite doen om er tussen te komen, terwijl hij ook gewoon een goede speler is."

Heerenveen versterkte zich in januari met Skovgaard. "We hadden gehoopt dat hij iets verder zou zijn", zegt Hamstra. "Ik moet zeggen dat hij nu wel weer dingen oppakt en dat hij wel weer een goede ontwikkeling doormaakt. Andreas is een jongen waar ik zeker nog in geloof en waarvan ik de overtuiging heb dat hij voor ons nog mooie dingen kan doen."

"Het mooie aan Sven is dat bijna iedereen wel weet wat hij kan. Het grappige is dat bij dit soort spelers altijd gekeken wordt naar wat ze niet kunnen", zegt Hamstra. "Vantevoren weet je natuurlijk niet hoe hij het op het hoogste niveau laat zien. Dat was hetzelfde met Sam Lammers en nu ook met Joey Veerman."

Heerenveen troefde FC Groningen af in de strijd om Botman. Het klopt volgens Hamstra niet dat de club een optie tot koop op de Ajax-verdediger heeft. "Dat is absoluut niet waar. Wij hebben ons gemeld bij Ajax en zij waren heel duidelijk: geen optie tot koop. Wat wij wél doen bij huren, is dat er een bepaald verdienmodel op zit. Bij Sven was de optie tot koop niet bespreekbaar, maar er zit wel een verdienmodel in."

Poll

Is Botman Ajax 1-materiaal?

(2118 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws