De Boer wint Hollandse clash in MLS; Martínez houdt doelpuntenreeks in stand

De Boer wint Hollandse clash in MLS; Martínez houdt doelpuntenreeks in stand

19-09-2019 06:52 Laatste update: 08:57
20

Frank de Boer heeft met zijn Atlanta United de 'Hollandse clash' tegen het FC Cincinnati van Ron Jans gewonnen. De ploeg van De Boer was door twee doelpunten van spits Josef Martínez te sterk voor hekkensluiter Cincinnati.

Voor het eerst in de geschiedenis van de MLS stonden er twee Nederlandse coaches tegenover elkaar. Het Atlanta United van De Boer bleek een maatje te groot voor de tegenstander uit Cincinnati. Bijna een uur lang wist de formatie van Jans stand te houden in het Nippert Stadium, maar daarna kreeg Atlanta-vedette Martínez het op zijn heupen. In de 59e minuut opende hij een score en zes minuten later besliste hij de wedstrijd met een werelddoelpunt. Hij kreeg de bal toegespeeld, nam deze mee met zijn hak en speelde zich knap vrij. Vervolgens krulde hij de bal prachtig in de verre hoek.

Door zijn twee doelpunten houdt Martínez zijn doelpuntenreeks in stand. De Venezolaanse spits heeft nu in vijftien achtereenvolgende competitiewedstrijden gescoord, waarmee hij zijn eigen MLS-record heeft aangescherpt. Hij nadert het wereldrecord van Lionel Messi, die voor Barcelona in het seizoen 2013/2014 maar liefst 21 wedstrijden op rij een doelpunt wist te maken. Martinez staat met zijn record op gelijke hoogte met Tor Henning Hamre, die namens het Estse Flora Talinn in 2003 ook vijftien competitiewedstrijden achtereen wist te scoren.