Jans versus De Boer: 'Ooit met 5-1 van hem gewonnen, maar met 2-1 ook tevreden'

Jans versus De Boer: 'Ooit met 5-1 van hem gewonnen, maar met 2-1 ook tevreden'

Gepubliceerd: woensdag 18 september 2019 om 08:55wo 18-09-2019 om 08:55

De Amerikaanse Major League of Soccer maakt zich op voor een heuse Hollandse clash. Het FC Cincinnati van Ron Jans kruist in de nacht van woensdag op donderdag de degens met regerend kampioen Atlanta United, dat onder leiding staat van Frank de Boer.

De twee hebben in Nederland ook regelmatig tegenover elkaar gestaan, weet Jans nog. In 2014 kon hij breeduit lachen na de bekerfinale tegen Ajax. "Met PEC hebben we al een keer met 5-1 van hem gewonnen. Maar met 2-1 ben ik dit keer ook tevreden", blikt hij knipogend vooruit in gesprek met De Telegraaf.

Jans heeft nog geen contact gehad sinds hij naar de Verenigde Staten is vertrokken. "Frank en ik kennen elkaar wel, maar ik ga hem daar niet zomaar mee lastigvallen. Voor of na de wedstrijd zullen we vast even een babbeltje maken." De geroutineerde Zwollenaar is blij voor zijn landgenoot, die na een moeizame start de weg omhoog heeft gevonden. "Ik gun Frank het beste. Hij doet het goed en dat is niet makkelijk in een jaar nadat de club kampioen is geworden."

De ex-trainer van onder meer PEC Zwolle, FC Groningen en sc Heerenveen staat met zijn club stijf onderaan in de Eastern Conference, maar benadrukt dat hij vooral is gehaald om op te bouwen. "Het trainingscomplex wordt fantastisch, het nieuwe stadion in 2020 voor 26.000 toeschouwers ge-wel-dig", toont hij zijn enthousiasme. "Ze weten hier wel hoe je een topsportklimaat moet neerzetten. Ik wil erbij zijn, bij de groei van Cincinnati, richting een volwaardige club in de MLS."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws