Bruma ondanks interesse Porto naar PSV: 'Ze bleven maar bellen, tot vervelens toe'

Bruma ondanks interesse Porto naar PSV: 'Ze bleven maar bellen, tot vervelens toe'

Gepubliceerd: donderdag 19 september 2019 om 07:20do 19-09-2019 om 07:20

Laatste update: donderdag 19 september 2019 om 07:26do 19-09-2019 om 07:26

Bruma neemt het vanavond met PSV in de groepsfase van de Europa League op tegen zijn oude liefde Sporting Portugal. De aanvaller tekende afgelopen zomer, na een turbulente transferperiode, in Eindhoven. Ook FC Porto had interesse, maar Bruma had zijn beslissing snel gemaakt. 

Zes jaar geleden benaderde PSV de aanvaller voor het eerst, maar het duurde tot de afgelopen transferperiode voordat Bruma in Eindhoven arriveerde. "In 2013 speelde ik samen met bijvoorbeeld Santiago Arias nog in het tweede elftal bij Sporting Portugal. Ik weet dat PSV me toen al volgde", vertelt Bruma tegen het Eindhovens Dagblad. "Mijn zaakwaarnemer is daarna ook benaderd, maar het lukte telkens niet om tot een transfer te komen."

Ook FC Porto was nadrukkelijk in de markt voor de aanvaller uit Guinee-Bissau, maar hij besloot te kiezen voor PSV. "Onder meer FC Porto was ook geïnteresseerd en bleef me ondertussen maar benaderen, op een bijna ongelooflijke manier. Elke keer stond weer in de kranten in Portugal dat ik bij Porto zou tekenen, maar ik had mijn woord aan PSV gegeven", aldus Bruma. "Op een gegeven moment stond er in Portugal om een uur of een in de nacht een functionaris van Porto bij me aan de deur. Hij wilde dat ik mee zou gaan naar de club en alsnog van gedachten zou veranderen. Ik heb hem weggestuurd en gezegd dat dat niet meer zou gebeuren en dat ik naar PSV wilde. Ze bleven maar bellen, tot vervelens toe."

De aanvaller neemt het vanavond op tegen zijn oude liefde Sporting Portugal, waar hij maar liefst acht jaar speelde. "Dat het toeval PSV en de club in de Europa League aan elkaar heeft verbonden, voelt voor mij dan ook heel bijzonder. Ik blijf wel profvoetballer en kan deze liefde en het voetbal uit elkaar houden als het moet. Op het veld telt tijdens de wedstrijd alleen de winst voor je eigen club."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws