Scherpen krijgt 'positieve berichten' van Ajax-leiding: Geeft toch extra boost

Scherpen krijgt 'positieve berichten' van Ajax-leiding: "Geeft toch extra boost"

Gepubliceerd: donderdag 19 september 2019 om 07:48do 19-09-2019 om 07:48

Kjell Scherpen heeft vrede met het feit dat hij niet elke week speelt bij Jong Ajax. De jonge keeper vertelt dat in gesprek met Dagblad van het Noorden. Afgelopen zomer maakte Scherpen (19) de overstap van Emmen naar Amsterdam. 

In de hoofdstad moet de goalie het voorlopig doen met speelminuten in de Keuken Kampioen Divisie. "Er wordt flink afgewisseld. Als ik op de bank bij het eerste elftal zit, speelt Dominik Kotarski vaak bij Jong Ajax", vertelt Scherpen.

"De andere week is het precies andersom. Het staat niet vast wie de derde of vierde doelman is, maar dat maakt voor mij niets uit. Natuurlijk wil je elke week spelen, maar ik weet heel goed waar ik voor gekozen heb. Ik wist dat ik niet elke week onder de lat zou staan."

Scherpen wil zich tijdens z'n eerste Ajax-jaar vooral doorontwikkelen. "Zowel fysiek als voetballend. De rest heb ik niet in eigen hand. Ik moet kijken waar ik aan het eind van het seizoen sta. Van daaruit kan ik weer nieuwe doelen stellen."

"Ik heb in de eerste maanden positieve berichten gekregen van de club. Ze zijn heel tevreden over hoe het tot nu toe gaat. Natuurlijk is er ruimte voor verbetering, maar het begin is goed. Dat geeft toch een extra boost."

Poll

Wordt Scherpen ooit eerste doelman van Ajax?

(2464 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws