'Master of disaster' Konterman: Helemaal afgemaakt door de tabloids in Schotland

'Master of disaster' Konterman: "Helemaal afgemaakt door de tabloids in Schotland"

Bert Konterman bewaart goede herinneringen aan zijn periode bij Glasgow Rangers, donderdagavond de tegenstander van Feyenoord in de Europa League. Tussen 2000 en 2003 groeide de voormalig verdediger van Feyenoord en Oranje in Schotland uit tot een gewaardeerde kracht. Zijn start op Ibrox Park was echter moeizaam. 

Direct na zijn komst kreeg Konterman veel kritiek, vertelt hij in gesprek met de NOS"Johan Derksen is nog best lief vergeleken met de tabloids in Schotland. Ik ben helemaal afgemaakt."

"Ze hebben foto's van mij in de kranten geplaatst met koeienhoofden. De Master of Disaster werd ik genoemd. Als ik met mijn vrouw over straat liep, had ik het gevoel dat er werd gelachen als ik voorbijliep."

Een fraaie goal tegen aartsrivaal Celtic was het kantelpunt voor Konterman. "Ik dacht: is één goal nou zo belangrijk? Ja dus, want als ik nú in Schotland kom, hebben ze het nog steeds over dat doelpunt. Van Master of Disaster was ik ineens Rangers hero Konterman. Dan zie je weer hoe betrekkelijk het voetballeven is."

Rangers en Feyenoord trappen donderdag om 21.00 uur af op Ibrox Park. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s