Ajax liet Malen glippen: 'Donyell was zeker niet minder dan Dolberg'

Ajax liet Malen glippen: 'Donyell was zeker niet minder dan Dolberg'

Gepubliceerd: donderdag 19 september 2019 om 14:20do 19-09-2019 om 14:20

Laatste update: donderdag 19 september 2019 om 14:27do 19-09-2019 om 14:27

Ajax heeft er alles aan gedaan om Donyell Malen in Amsterdam te houden. Dat stelt voormalig hoofd jeugdscouting Jasper van Leeuwen. De club faalde en zag het toptalent in 2016 naar Arsenal vertrekken. Inmiddels heeft Malen zich bij PSV ontwikkeld tot Oranje-international.

In een uitgebreid gesprek met Voetbal International blikken ex-jeugdtrainer Brian Tevreden en voormalig hoofd jeugdscouting Jasper van Leeuwen terug op de periode van Malen bij Ajax. Tevreden: "Toen ik er lucht van kreeg wat er speelde qua buitenlandse interesse, heb ik direct Jonk ingeseind. Van: jongens, kijk nou uit, straks is hij weg. Ik heb toen in die fase zelf ook nog met Donyell gesproken, dat we hem heel graag bij Ajax wilden houden."

Volgens Van Leeuwen heerste er wat onduidelijkheid in het kamp-Malen. Van Leeuwen ging samen met Wim Jonk voor de zestiende verjaardag van Malen in gesprek met het talent. "Marc Overmars heeft dat opgevolgd met een goede aanbieding. Daar zat misschien wat tijd tussen, maar dat zat hem ook gewoon in agenda's."

"We hebben een uitgebreid plan aan hem, Mino Raiola en zijn moeder gepresenteerd", verklaart Van Leeuwen. "Ajax had heel veel vertrouwen in hem, er lag een heel mooie route naar het eerste elftal klaar. Toen was al duidelijk dat Donyell ook naar meerdere clubs in het buitenland kon, maar dat hij voor Arsenal gekozen heeft omdat het bij ons te lang duurde, dat geloof ik niet."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws