'AS Monaco overweegt Jardim voor tweede keer in jaar tijd te ontslaan'

'AS Monaco overweegt Jardim voor tweede keer in jaar tijd te ontslaan'

Gepubliceerd: donderdag 19 september 2019 om 19:32do 19-09-2019 om 19:32

AS Monaco overweegt Leonardo Jardim voor de tweede keer in minder dan een jaar tijd te ontslaan. De Monegasken zijn dramatisch begonnen aan de competitie en de clubleiding is inmiddels druk aan het brainstormen.

Dat meldt de lokale krant Nice-Matin donderdag. Monaco staat na vijf wedstrijden in de Ligue 1 op de negentiende plaats. Onder leiding van Jardim werd er nog geen enkel duel gewonnen. Dat baart de clubleiding zorgen. Monaco overweegt serieus om Jardim opnieuw opzij te zetten. Dat deed de club een jaar geleden ook al, toen de Portugees na een indrukwekkend seizoen in de Champions League (halve finale) slecht begon aan de start van de competitie.

Jardim kreeg toen een vertrekpremie van acht miljoen euro mee en werd opgevolgd door Thierry Henry. De Fransman hield het echter nog geen drie maanden vol en Monaco besloot Jardim in januari opnieuw aan te stellen. Zijn tweede periode duurt mogelijk nog geen negen maanden. Donderdag heeft de clubleiding druk overleg gevoerd, schrijft Nice-Matin.

Volgens Nice-Matin is Claude Puel een kandidaat om Jardim op te volgen. Puel is een bekende van Monaco, hij leidde de club al van 1999 tot 2001. Daarna was de Fransman trainer van OSC Lille, Olympique Lyon, OGC Nice, Southampton en Leicester City. Puel werd in februari ontslagen door laatstgenoemde club.

Nice-Matin benadrukt dat het helemaal niet zeker is dat Monaco Jardim gaat ontslaan, maar voelt een vertrek wel aankomen. De oefenmeester zit zaterdag tegen Reims gewoon nog op de bank, tenzij er in de tussentijd gekke dingen gebeuren.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws