Chong wint ternauwernood met United, Kluivert scoort bij ruime zege Roma

19-09-2019 23:15
12

Manchester United is met een krappe overwinning begonnen aan de Europa League. Met Tahith Chong in de basis trokken The Mancunians met 1-0 aan het langste eind tegen FC Astana. Justin Kluivert en Wout Weghorst waren van waarde voor respectievelijk AS Roma en VfL Wolfsburg.

United komt goed weg met Chong in de basis
Manchester United trad bepaald niet met zijn sterkste formatie aan tegen FC Astana. Manager Ole Gunnar Solskjaer gunde onder meer Tahith Chong een basisplaats. Het was voor de Nederlandse aanvaller zijn tweede Europese optreden voor United, na zijn korte invalbeurt tegen Paris Saint-Germain in de Champions League vorig seizoen.

De United-jongelingen konden het publiek op Old Trafford nauwelijks vermaken. De Engelsen hadden moeite om het verzet van de Kazachen te breken, maar ruim een kwartier voor tijd was het dan toch raak. Mason Greenwood schoot binnen na een individuele actie: 1-0. United gaat daardoor voorlopig aan kop in groep L, tevens de poule van AZ.

Basisspeler Kluivert scoort voor winnend Roma
Justin Kluivert heeft met een treffer de kroon gezet op een eenvoudige Europese avond voor AS Roma. De Nederlandse buitenspeler bepaalde de eindstand tegen Istanbul Basaksehir op 4-0 in de slotfase. De Romeinen waren op slag van rust op voorsprong gekomen via een ongelukkig eigen doelpunt van Júnior Caicara. In de tweede helft namen de Italianen afstand via Edin Dzeko en Nicolò Zaniolo.

De andere wedstrijd in poule J werd enigszins verrassend gewonnen door Wolfsberger AC. De Oostenrijkers waren Borussia Mönchengladbach met liefst 0-4 de baas in Duitsland.

Weghorst belangrijk voor Wolfsburg
Wout Weghorst kwam donderdagavond eens niet tot scoren voor VfL Wolfsburg, maar de spits was wel weer belangrijk tegen Oloksandria. Na twintig minuten gaf hij de assist op Maximilian Arnold, die fraai raak schoot. Admir Mehmedi tekende niet veel later voor de mooiste treffer van de avond. Nadat de Oekraïeners iets terug hadden gedaan, tekende Josip Brekalo al snel voor het slotakkoord: 3-1. Jeffrey Bruma mocht twintig minuten voor tijd nog invallen.

Porto wint in groep Feyenoord
FC Porto boekte een 2-1 zege op Young Boys Bern. Tiquinho Soares was met twee treffers de grote man aan Portugese zijde. Voor de Zwitsers maakte Jean-Pierre Nsame tussendoor gelijk vanaf de strafschopstip.