Dumfries na nipte zege PSV: 'Behoren niet tot de beste teams in Europa League'

Dumfries na nipte zege PSV: 'Behoren niet tot de beste teams in Europa League'

Gepubliceerd: donderdag 19 september 2019 om 23:38do 19-09-2019 om 23:38

Denzel Dumfries is tevreden met de overwinning op Sporting Portugal, maar hij rekent PSV nog niet tot de sterkste ploegen in de Europa League. De rechtsback denkt dat de Eindhovenaren zich daarvoor nog moeten verbeteren.

PSV sleepte in het Philips Stadion een 3-2 zege uit het vuur. "We hebben niet echt onder druk gestaan of dat we het heel moeilijk hadden", blikt Dumfries terug in gesprek met Voetbal International. "De tegengoals vielen een beetje op een verkeerd moment. Die eerste was een sliding, dus een penalty. Jorrit (Hendrix, red.) geeft altijd honderd procent, hem kunnen we het niet verwijten. Hij is een heel belangrijke speler voor ons. En die tweede is een prachtige goal. Met een beetje geluk gaat die er niet in..."

PSV is desondanks goed begonnen aan het toernooi. "De Europa League kent dit jaar heel goede teams", weet Dumfries. "Ik heb ons ook heel hoog zitten. We hebben een goede ploeg en kunnen mooie dingen laten zien. Maar het is een sterke competitie. We moeten onszelf niet onderschatten, maar zeker ook niet overschatten. Ik denk dat we op dit moment niet tot de beste ploegen behoren, maar we kunnen er wel 'in' groeien. Het niveau is echt goed."

Al met al ziet Dumfries dat het de goede kant opgaat bij PSV na een moeizame start van het seizoen. "Ik ben wel blij hoe we ons herpakken. Steeds meer puzzelstukjes vallen op de goede plek." Op de vraag of de ploeg van coach Mark van Bommel goed genoeg is om Ajax zondag te verslaan, is het antwoord duidelijk: "Zeker."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws