Gerrard draagt zege op aan Ricksen: 'Gespeeld zoals hij zelf was, vol overgave'

Gerrard draagt zege op aan Ricksen: 'Gespeeld zoals hij zelf was, vol overgave'

Gepubliceerd: vrijdag 20 september 2019 om 07:14vr 20-09-2019 om 07:14

Laatste update: vrijdag 20 september 2019 om 07:46vr 20-09-2019 om 07:46

De wedstrijd tussen Rangers en Feyenoord van donderdagavond stond grotendeels in het teken van het overlijden van Rangers-clubicoon Fernando Ricksen. De thuisploeg won met 1-0 en trainer Steven Gerrard draagt de overwinning op aan de Nederlander.

"Ik weet zeker dat hij meekeek. We hebben met veel energie en overgave gespeeld, precies zoals Ricksen zelf was", vertelt Gerrard voor de camera van FOX Sports. "Ik weet zeker dat zijn familie trots is op het team, net zoals ik dat ben."

"We zijn erg blij met het resultaat, we hebben een goede prestatie neergezet", vervolgt de coach. "Misschien hadden we in de eerste helft twee of drie keer moeten scoren, want we kregen de mogelijkheden. We probeerden met hoge intensiteit en veel energie te spelen en zo Feyenoord terug te drukken. In de tweede helft herpakte Feyenoord zich, ze hadden meer balbezit en speelden aanvallender. Zij kregen in de tweede helft grote kansen, wij nog wat kleine mogelijkheden. Maar over de hele wedstrijd gezien verdienden wij de winst."

Door het verlies maakt Feyenoord een valse start in groep G van de Europa League. Het andere duel in poule G tussen FC Porto en Young Boys Bern eindigde door twee doelpunten van Fernando Soares in een 2-0 overwinning voor de Portugezen. Feyenoord neemt het op donderdag 3 oktober in eigen huis op tegen Porto, deze wedstrijd start om 18:55 uur in De Kuip.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws