Ünüvar over 'voorbeeld': 'Hoe hij voor zijn sport leeft, altijd honderd procent'

Ünüvar over 'voorbeeld': 'Hoe hij voor zijn sport leeft, altijd honderd procent'

Gepubliceerd: vrijdag 20 september 2019 om 07:38vr 20-09-2019 om 07:38

Laatste update: vrijdag 20 september 2019 om 09:48vr 20-09-2019 om 09:48

Naci Ünüvar trainde deze week voor het eerst mee met de eerste selectie van Ajax. De pas zestienjarige speler van O19 wordt een grote toekomst toegedicht, maar hij is de bescheidenheid zelve. Vooral het feit dat Barcelona-superster Lionel Messi getuige was van zijn doelpunten in Barcelona doet het talent goed.

Toch is Messi niet de speler met wie Ünüvar zich het liefst vergelijkt. "Toen ik klein was keek ik al naar Ronaldo, hij is echt een voorbeeld", vertelt de Ajacied tegen de NOS. "Hoe hij voor zijn sport leeft, hij geeft altijd honderd procent. Daar kijk ik wel echt naar op", vertelt Ünüvar vol bewondering. "Nu ik ouder word kijk ik anders naar Ronaldo. Vroeger keek ik alleen naar zijn skills en zijn goals, nu kijk ik ook naar wat hij er allemaal voor doet en er allemaal voor laat. Hoe ouder je wordt, hoe meer je zo naar iemand gaat kijken."

De middenvelder probeert net zoals zijn voorbeeld zoveel mogelijk bezig te zijn met zijn sport. Een van de meest bewonderenswaardige punten aan de Portugees vindt Ünüvar zijn discipline, vooral in de sportschool. "Ik zit niet op Ronaldo's level, maar ik kan wel echt een voorbeeld aan hem nemen. Ik ben niet groot, dus ik moet stevig zijn. Ik moet het van mijn wenden en keren hebben, dan moet je core goed zijn."

Ünüvar wil op zijn zeventiende zijn debuut maken in het eerste elftal van de Amsterdammers. "Ik was 14 en speelde in de onder 17, toen ik dacht: ik wil op mijn 17de debuteren. Daar sta ik nog steeds achter", aldus de middenvelder. Hij won vorig seizoen de Abdelhak Nouri Trofee, de prijs voor het grootste talent van de jeugdopleiding. "Ik denk een van mijn hoogtepunten. Vooral dat je het van de broer en vader van Appie krijgt, dat doet wel wat met je. De Nouri-trofee heeft een speciale plek in de woonkamer."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws