Bijzondere rol bij Ajax: Ik hoor dingen, zie dingen, ook privézaken

Bijzondere rol bij Ajax: "Ik hoor dingen, zie dingen, ook privézaken"

Gepubliceerd: vrijdag 20 september 2019 om 10:41vr 20-09-2019 om 10:41

Richard Witschge heeft het ontzettend naar zijn zin als lid van de technische staf van Ajax. De oud-voetballer, die vrijdag zijn vijftigste verjaardag viert, is individueel coach bij de Amsterdammers en fungeert als vertrouwenspersoon voor de spelers.

"Ik heb een bijzondere rol binnen de staf", zegt Witschge in een groot interview op de website van Ajax. "Ik sta iets meer tussen de jongens, weet wat er gaande is in de spelersgroep. Ik hoor dingen, zie dingen, ook privézaken. Ik ben een soort tussenpersoon, probeer alles zo goed mogelijk bij elkaar te laten komen. Als ik weet dat een speler ergens mee zit, kan ik dat terloops aangeven bij Erik. 'Laat hem maar een beetje met rust vandaag'. Dat soort zaken. En het werkt natuurlijk ook andersom. Ambitie om zelf hoofdtrainer te worden heb ik niet. Dit is een rol die bij me past, die ik heerlijk vind. Ik voel me als een vis in het water."

Witschge focust zich binnen de Ajax-staf op de spelers als individu. "Ik probeer spelers beter te maken. Kijk goed of ze veel om zich heen kijken, of ze het hele veld zien. Als jij met je rug naar de situatie staat, weet je niet wat je kan doen met de bal. Frenkie de Jong was een mooi voorbeeld: hij zag alles, wist precies wat er ging gebeuren. Ik kijk naar de handelingssnelheid, hoe er wordt ingespeeld. Bij Ajax heeft iedereen een goede basistechniek, maar soms moet het nog net even iets beter. Dan kan ik daar wel op hameren. Dan zeg ik: 'Misschien word je gek van me, en als je het echt zat bent, geef het even aan, dan stop ik even. Maar uiteindelijk word je er beter van'", aldus Witschge

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws