Ajax-spelers wijzen elkaar terecht tegen Lille: 'Er moet ingegrepen worden'

Ajax-spelers wijzen elkaar terecht tegen Lille: 'Er moet ingegrepen worden'

Gepubliceerd: vrijdag 20 september 2019 om 14:09vr 20-09-2019 om 14:09

Erik ten Hag heeft zich bij vlagen geërgerd aan het circusvoetbal van Ajax, in de slotfase van het Champions League-duel met OSC Lille van afgelopen dinsdag. Bij een 3-0 voorsprong namen de Ajacieden gas terug en werden er trucjes gedaan.

Het publiek kon dat niet altijd waarderen en ook Ten Hag heeft er een duidelijke mening over. "Ik hou van attractief voetbal. Als het functioneel is hou ik ook van trucjes, maar daarin sloegen we door", zegt Ten Hag vrijdag op de persconferentie.

"Ik heb ook hele functionele trucjes gezien. Dat juich ik alleen maar toe. Wat wij willen is winnen op een zo attractief mogelijke manier. Als de truc doorslaat en het een averechts effect heeft doordat we ruimtes en kansen weggeven, dan zijn we doorgeslagen. Dan wordt een trucje een doel in plaats van een middel. Het gaat erom dat je zoveel mogelijk goals maakt. Als het een averechts effect heeft, erger ik me daaraan."

Een aantal spelers van Ajax corrigeerde elkaar op het veld. "Uiteindelijk willen we dat iedereen dezelfde taal spreekt. Op het veld moet er ingegrepen worden. Als het niet meer functioneel is, schaadt dat het proces en dus de kans op resultaat. Dan is het goed dat er op wordt gewezen en men elkaar corrigeert. Dat heb ik duidelijk gezien, ja."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws