Xavi komt superlatieven tekort voor Frenkie de Jong: Hij heeft echt alles

Xavi komt superlatieven tekort voor Frenkie de Jong: "Hij heeft echt alles"

Gepubliceerd: vrijdag 20 september 2019 om 15:48vr 20-09-2019 om 15:48

Frenkie de Jong heeft in zijn eerste maanden als speler van FC Barcelona grote indruk gemaakt op Xavi. Het icoon van FC Barcelona is lyrisch over de Nederlandse aankoop.

"Hij heeft echt alles. Hoe hij het oppakt, zijn uitstraling, zijn passing... Hij werkt ook hard voor het team en heeft een goede agressie in zijn spel", steekt Xavi de loftrompet bij Marca. "En laten we niet vergeten dat hij nooit balverlies lijdt. Deze jongen gaat een tijdperk markeren. Barça heeft een buitengewoon middenveld om wedstrijden te domineren."

De clublegende is sowieso te spreken over de competitiestart van Barcelona. "Barça's niveau tegen Valencia (5-2, red.) was buitengewoon. We zetten hoog druk en iedereen werkte voor het team. Het was een zeer goed Barça. De doorbraak van Ansu Fati is goed voor de jeugdopleiding. Tot nu gaat het goed, al kunnen de resultaten in uitwedstrijden beter."

Barcelona nam De Jong deze zomer voor maximaal 86 miljoen euro over van Ajax. Tot op heden kreeg de 22-jarige middenvelder in alle officiële wedstrijden een basisplaats van trainer Ernesto Valverde. Tegen Valencia vormde De Jong een middenveld met Sergio Busquets en Arthur.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws