Blind 'loopt niet zomaar weg': Deze stad en deze club ruil ik niet zomaar in

Blind 'loopt niet zomaar weg': "Deze stad en deze club ruil ik niet zomaar in"

Gepubliceerd: vrijdag 20 september 2019 om 16:20vr 20-09-2019 om 16:20

Laatste update: vrijdag 20 september 2019 om 17:08vr 20-09-2019 om 17:08

Daley Blind tekende in de zomer van 2018 een vierjarig contract bij Ajax en lijkt ook van plan om zijn tot 2022 doorlopende verbintenis uit te dienen. De 29-jarige linkspoot vertelt aan FOX Sports dat hij 'altijd openstaat' voor de Amsterdammers.

Ajax hield dit jaar diverse bepalende spelers binnenboord – onder meer Hakim Ziyech, David Neres, Dusan Tadic en Sergino Dest tekenden bij – maar rondom Blind is het sinds juli 2018 stil gebleven. Heel erg vindt de linkspoot dat niet. "Ik wacht gewoon af. Ik zit hier prima, ik heb het naar mijn zin en ik sta altijd open voor Ajax. Je moet Marc Overmars aan zijn staart trekken", glimlacht hij. "Of ik een clausule in mijn contract heb? Daar laat ik me niet over uit. Maar ik loop zeker niet weg bij Ajax. We hebben weer een heerlijk team, we spelen Champions League... Deze stad en deze club ruil ik niet zomaar in."

Blind begon als middenvelder aan het seizoen, maar is na een aantal wedstrijden weer centraal achterin geposteerd. De Telegraaf meende dat dit het gevolg was van 'een steeds hardere roep' binnen de selectie, maar de linkspoot schuift die suggesties terzijde. "Nee, dat kwam van de kant van de trainer (Erik ten Hag, red.). Onderling heb je het er wel over: hoe hebben we gespeeld, waar kunnen we verbeteren? Ik heb individueel met de trainer gesproken en wij zijn samen tot de conclusie gekomen. En dan sta ik weer op mijn favoriete plek? Dan sta ik weer op die plek", besluit hij lachend.

Poll

Moet Ajax de portemonnee trekken en Blind langer binnenboord houden?

(2140 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws