Dest (18) ontkent 'verhaal binnen Ajax': 'Dan horen jullie het van me'

Dest (18) ontkent 'verhaal binnen Ajax': 'Dan horen jullie het van me'

Gepubliceerd: zaterdag 21 september 2019 om 06:45za 21-09-2019 om 06:45

Laatste update: zaterdag 21 september 2019 om 13:33za 21-09-2019 om 13:33

Volgens De Telegraaf 'gaat binnen Ajax het verhaal' dat Sergiño Dest niet voor een interlandloopbaan bij het Nederlands elftal, maar bij Amerika gaat kiezen. De Ajacied (18) ontkent dat verhaal in dezelfde krant en benadrukt dat hij nog geen keuze heeft gemaakt.

"Nee, ik heb nog geen beslissing genomen en wil daar de tijd voor nemen. Ik bespreek alles met mijn ouders en zaakwaarnemer Joes Blakborn en en zet per land alle voordelen en nadelen op een rij. Zodra ik de knoop heb doorgehakt, horen jullie het van me", zegt Dest in De Telegraaf. De vader van Dest is een Amerikaan, zijn moeder is Nederlands.

Dest voelt dat de Amerikaanse bond momenteel meer moeite voor hem doet. "Op dit moment heb ik dat gevoel wel, ja. Maar zoals ik zei, liggen allebei de opties open." Bondscoach Ronald Koeman kan Dest een zetje richting Oranje geven. "Een goed gesprek, waarin de bondscoach zijn plannen met mij duidelijk maakt, zou mijn keuze kunnen beïnvloeden, ja. En de intentie om snel eens met de KNVB te praten in Zeist is er."

De Telegraaf meldt dat de KNVB een ultieme poging gaat doen om Dest voor Oranje te laten kiezen, zoals Voetbal International vrijdag al meldde. In oktober staan er weer officiële interlands voor de deur, waardoor op korte termijn duidelijk zal worden voor welk land Dest kiest.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat moet Dest doen?

(2864 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws