Viergever reageert op Van der Vaart-kritiek: 'Wij weten wat Timo kan'

Viergever reageert op Van der Vaart-kritiek: 'Wij weten wat Timo kan'

Gepubliceerd: zaterdag 21 september 2019 om 09:06za 21-09-2019 om 09:06

Nick Viergever steunt zijn ploeggenoot Timo Baumgartl, die door diverse analisten wordt bekritiseerd. Dagblad Trouw interviewde Viergever en bracht kritiek van Rafael van der Vaart op Baumgartl ter sprake.

Baumgartl kan er volgens Van der Vaart 'helemaal niets van'. "Het is echt verschrikkelijk. Ik heb hem bij Stuttgart gezien: een simpele voetballer. Dat is niet goed genoeg, hoor. Hebben ze tien miljoen voor hem betaald?", zei Van der Vaart op 11 augustus.

"Het belangrijkste is dat wij weten wat Timo kan, toch?", reageert Viergever. "Hij heeft in de Bundesliga gespeeld en weet wat er gevraagd wordt. We voelen elkaar goed aan. We zijn met het spel bezig en proberen de anderen te helpen."

Ajax wordt naar voren geschoven als dé titelkandidaat, maar Viergever neemt gas terug. Ook PSV maakt kans, zegt de verdediger. "Ik denk dat er dit seizoen geen uitgesproken favoriet is. Wij hebben een talentvolle groep, waar ervaring is bijgekomen. Die mix is goed, denk ik. Maar ik zie deze wedstrijd niet als een soort test. Ik ben wel benieuwd naar welk niveau wij als team kunnen halen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Maakt Baumgartl een goede indruk?

(2199 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws