Rosario zit 'niet in de makkelijkste fase': 'Dit is niet de Pablo die ik ken'

Rosario zit 'niet in de makkelijkste fase': 'Dit is niet de Pablo die ik ken'

Gepubliceerd: zaterdag 21 september 2019 om 10:46za 21-09-2019 om 10:46

Pablo Rosario erkent dat hij een moeilijke fase doormaakt bij PSV. De 22-jarige middenvelder is ver teruggezakt, nadat hij vorig seizoen door bondscoach Ronald Koeman nog werd opgeroepen voor het Nederlands elftal.

"Ik zit niet in de makkelijkste fase. Ik heb vier, vijf wedstrijden gehad waarvan ik dacht: dit is niet de Pablo die ik ken", vertelt Rosario in gesprek met de NOS. "Als je een slechte wedstrijd hebt gespeeld, wil je het de volgende wedstrijd nog beter doen. Maar omdat je erover gaat nadenken, gaat het juist fout."

Rosario denkt dat zijn vormdip niets te maken heeft met zijn veranderde rol bij PSV. Hij draagt sinds dit seizoen de aanvoerdersband. "Nu ik slecht speel, wordt automatisch eerder de nadruk op het aanvoerderschap gelegd. De media zitten erbovenop. Ik vind het niet vervelend, want ik wist van tevoren dat dit kon gebeuren."

De controleur hoopt op herstel in de Eredivisie-topper tegen Ajax van zondag. Dat is tevens een weerzien met zijn oude club. Hij moest in 2014 vertrekken uit Amsterdam, nadat zijn opmars mede door blessureleed was gestokt. "Ik vond het jammer dat ik weg moest, want ik had verwacht dat ik meer krediet had opgebouwd. Ik was het seizoen ervoor nog aanvoerder van de B2."

Via Almere City FC kwam Rosario bij PSV terecht. "Ik vond het vroeger wel 'een dingetje' om tegen Ajax te spelen. Nu heeft het veel minder sentiment."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat wordt PSV - Ajax?

(10247 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws