'Ik zei net al tegen Tim Matavz: hoe we gewonnen hebben... Geen idee'

'Ik zei net al tegen Tim Matavz: hoe we gewonnen hebben... Geen idee'

Gepubliceerd: zaterdag 21 september 2019 om 22:59za 21-09-2019 om 22:59

Bij Vitesse-aanvaller Bryan Linssen overheerste de opluchting na afloop van de 4-2 zege op Fortuna Sittard. De Arnhemmers stonden tien minuten voor tijd nog met 1-2 achter en Linssen beaamde volmondig dat het spel niet bepaald overhield.

Linssen groeide dankzij twee rake kopballen uit tot de held van de jaarlijkse Airborne-avond, maar verloor de realiteit niet uit het oog. "Een wedstrijd die ik nooit meer vergeet? Nou, ik denk dat ik hem wel gauw ga vergeten", lachte hij kort na afloop in gesprek met FOX Sports. "Ik zei net al tegen Tim Matavz: hoe we hem gewonnen hebben... Geen idee."

De Arnhemmers flirtten lange tijd met de eerste thuisnederlaag van het seizoen. "Het was verschrikkelijk slecht, dat beseffen wij zelf ook heel erg goed. Op een gegeven moment moet je de wedstrijd wel omdraaien. Hoe je het doet, maakt niet uit. En hoe we het gedaan hebben... Ik weet het niet. Ik zou ook niet echt een goede analyse over de wedstrijd kunnen geven."

De kleine Limburger groeide uiteindelijk uit tot de held van Vitesse, maar was niet onder de indruk van zijn rake kopballen. "Ze waren allebei niet erg mooi toch? Die eerste was simpel, bij die tweede moest ik langer in de lucht hangen en iets meer kracht zetten. Nou, dan was die tweede de mooiste." Linssen gunde de hoofdrol liever aan de oorlogsveteranen, die 75 jaar na de bevrijding weer in Arnhem waren. "Heel bijzonder. Heel erg mooi dat wij ze op deze manier mogen eren. Als je ziet hoe het leeft hier en wat die mensen hebben gedaan voor Nederland... Chapeau!"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws