Balende Buijs: 'Twee, drie momenten die mislukken en dan met zijn allen fluiten?'

Balende Buijs: 'Twee, drie momenten die mislukken en dan met zijn allen fluiten?'

Gepubliceerd: zaterdag 21 september 2019 om 23:22za 21-09-2019 om 23:22

FC Groningen-trainer Danny Buijs was na de 2-0 zege op PEC Zwolle vooral blij voor Ajdin Hrustic. De Australiër is af en toe het mikpunt van kritische fans, maar blonk zaterdagavond uit en tekende voor zijn derde goal in zes Eredivisie-wedstrijden.

Buijs baalde van de houding van een deel van de supporters, liet hij na afloop weten tegenover FOX Sports. "Vandaag (zaterdag, red.) zag je ook weer twee, drie dingen, waarvan mensen denken: jonge jonge... Hoe kun je dat nou doen? Maar hij heeft ook geniale momenten", analyseert de trainer. "Daarom heb ik me wel even gestoord. Als die jongen even twee, drie momenten heeft waarop het niet lukt, dat we hem met zijn allen gaan uitfluiten."

Buijs wijst naar de statistieken van de enkelvoudig Australisch international. "We zijn zes wedstrijden bezig, hij heeft drie keer gescoord, hij creëert kansen, hij schiet ballen op de paal, hij werkt zich drie slagen in de rondte... Al valt dat misschien minder op bij dit type speler, want hij is niet iemand die veertig slidings maakt." De 37-jarige Zuid-Hollander doet dan ook een duidelijke oproep aan de kritische fans. "Ik denk wel eens: kom op, jongens! Ga tijdens de wedstrijd nou gewoon eens achter onze spelers staan."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat FC Groningen strijden om Europees voetbal dit seizoen?

(4515 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws