'Ja, het is erg vermoeiend onder Pep. Daar is absoluut geen twijfel over mogelijk'

'Ja, het is erg vermoeiend onder Pep. Daar is absoluut geen twijfel over mogelijk'

Gepubliceerd: zondag 22 september 2019 om 06:57zo 22-09-2019 om 06:57

Laatste update: zondag 22 september 2019 om 10:41zo 22-09-2019 om 10:41

Pep Guardiola is een van de meest veeleisende coaches ter wereld, zo stelt Bernardo Silva. De Manchester City-speler geeft aan dat het veel energie kost om te spelen op de manier die de coach voor ogen heeft. 

"Ja, het is erg vermoeiend onder Pep", geeft de Portugees aan in gesprek met The Daily Mail. "Daar is absoluut geen twijfel over mogelijk. Het is wel wat we moeten doen. Als we dit seizoen om de prijzen mee willen spelen, moet je een coach hebben die je dag na dag pusht. Dat is soms niet makkelijk, maar het is goed om een coach te hebben die je geen moment laat verslappen."

Silva wil met zijn team de komende jaren om alle prijzen meespelen. "We hebben nu een stadium bereikt waarin we ook voor de Europese trofeën moeten vechten", doelt hij op de Champions League. De Portugees tekende onlangs een nieuw contract tot medio 2025. "Het maximale aantal Premier League-titels op rij is drie, wij gaan proberen het niveau van de beste teams uit de competitie ooit te bereiken. Dit is nu het hoofddoel, niet om een normaal team te zijn, maar om een team te worden dat het Engelse voetbal constant domineert."

Manchester City won zaterdag met ruime cijfers tegen Watford. In het eigen Etihad Stadium werd het maar liefst 8-0 voor het team van Guardiola. Bernardo Silva maakte drie treffers en was daarmee een van de grote uitblinkers.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws