'Noodtoestand in Barcelona: spelers verliezen vertrouwen in Valverde'

'Noodtoestand in Barcelona: spelers verliezen vertrouwen in Valverde'

Gepubliceerd: zondag 22 september 2019 om 14:42zo 22-09-2019 om 14:42

De druk op Ernesto Valverde neemt toe. Volgens de Spaanse afdeling van ESPN is een deel van de kleedkamer van FC Barcelona het vertrouwen in de trainer aan het verliezen.

Barça blameerde zich zaterdagavond tegen Granada (2-0) en is met zeven punten uit de eerste vijf competitieduels bezig aan de slechtste seizoenstart in 25 jaar. In Granada nam Valverde de volledige verantwoordelijkheid op zich, maar ESPN weet dat er wat borrelt in de kleedkamer. Een aantal spelers is zwaar teleurgesteld.

Het is onduidelijk in hoeverre Valverde voor zijn baan moet vrezen in Camp Nou. Voorzitter Josep Maria Bartomeu staat niet bekend als iemand die trainers snel op straat zet. Valverde heeft een contract tot medio 2021 en had in de eerste weken van het seizoen te maken met veel blessures, waaronder die van Lionel Messi.

Valverde wordt met name verweten dat Barça een lamlendige indruk maakt. Het sterrenensemble creëert weinig kansen, met het terechte verlies tegen Granada als dieptepunt. Ook is men in Catalonië de zéér pijnlijke Champions League-uitschakeling van vorig seizoen tegen Liverpool nog niet vergeten.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Barça beter af met een andere trainer?

Ja
88%
Nee
12%
(1573 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws