Vrouw Ricksen mocht niet bij laatste momenten zijn: 'Hij wilde dat ik wegbleef'

Vrouw Ricksen mocht niet bij laatste momenten zijn: 'Hij wilde dat ik wegbleef'

Gepubliceerd: zondag 22 september 2019 om 15:32zo 22-09-2019 om 15:32

Laatste update: zondag 22 september 2019 om 15:41zo 22-09-2019 om 15:41

Veronika Veselova, de vrouw van Fernando Ricksen, heeft niet bij de laatste momenten van de ex-voetballer kunnen zijn. Ricksen hield zijn vrouw en dochtertje bewust op afstand, omdat hij niet wilde dat zij hem zo zouden zien.

"Hij stond erop dat ik weg zou blijven. Het was allemaal zijn beslissing", vertelt Veronika aan The Daily Record. "Het was het laatste dat ik wilde. Hij was de liefde van m'n leven. Ik wilde tot het einde bij hem blijven en voor hem zorgen tot we het niet meer konden."

Ricksen overleed woensdag op 43-jarige leeftijd aan ALS, een ziekte die in 2013 bij hem ontdekt werd. Hij maakte bij De Wereld Draait Door bekend dat hij ziek was. "Ik zal mezelf voor de rest van m'n leven straffen voor deze beslissing, maar ik respecteer zijn keuze. Het is erg pijnlijk. Ik kende hem te goed. Als hij me in zijn laatste dagen echt niet wilde zien, dan respecteer ik dat", zegt Veronika.

"Hij wist dat het te emotioneel voor mij zou zijn, net als voor Isabella (dochtertje, red.). Ze is te jong om haar vader te zien sterven. Ik vroeg hem heel vaak: kan ik komen? Maar hij zei altijd nee."

"De verpleegster is een grote steun voor de familie geweest. Ze is het afgelopen jaar min of meer constant bij hem geweest. Ik had nog contact met haar voor ik Isabella naar school bracht. Ze zei dat het goed met hem ging, hij kalm was en sliep. Toen ik thuis met het huishouden bezig was kreeg ik een telefoontje dat hij was overleden. Het zat eraan te komen, maar je kunt je niet voorbereiden op zo'n bericht. De rest van de dag herinner ik me niet meer."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws