De Boer laat zich uit over Ajax-trio: 'Neres worstelt met status bij Ajax'

De Boer laat zich uit over Ajax-trio: 'Neres worstelt met status bij Ajax'

Gepubliceerd: zondag 22 september 2019 om 17:25zo 22-09-2019 om 17:25

Ronald de Boer is enthousiast over Lisandro Martínez, maar minder over Edson Álvarez. Daarnaast denkt De Boer dat David Neres 'worstelt' met zijn status bij Ajax.

"Dat vind ik wel een goede speler", zegt De Boer bij FOX Sports over Martínez. "Hij kan ook heel goed links centraal spelen. Ik vind dat hij techniek heeft, agressiviteit naar de bal toe heeft en de rust bewaart. Hij kijkt ook vooruit. Dat vind ik goede eigenschappen."

"Van Álvarez ben ik nog niet echt overtuigd", vervolgt De Boer. "Misschien zien we vandaag (tegen PSV, red.) waarom hij op het middenveld staat, maar ik vind nog steeds niet dat het een speler is die Ajax beter maakt op het middenveld."

De Boer merkt dat Neres nog niet in topvorm is. "Hij is niet zoals vorig jaar. Hij heeft ook het gevoel: ben ik het wel? Hij was even het mannetje bij De Gele Kanaries (Braziliaanse elftal, red.)."

"Dat wil je ook als speler. Dan verwacht je dat je een bepaalde status hebt, maar die heeft hij nog niet bij Ajax. Daar zit hij vaak op de bank. Dat knaagt aan hem, denk ik. Ik denk dat hij daar een beetje mee worstelt. Maar na één goede wedstrijd staat hij vast aan de linkerkant."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Ben je het eens met De Boer?

(1075 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws