Ihattaren stelt interlandkeuze uit: Mijn vader is ziek en gaat boven alles

Ihattaren stelt interlandkeuze uit: "Mijn vader is ziek en gaat boven alles"

Gepubliceerd: zondag 22 september 2019 om 19:34zo 22-09-2019 om 19:34

Mohamed Ihattaren maakt voorlopig geen keuze tussen Nederland en Marokko. De zeventienjarige uitblinker van PSV wil zijn zieke vader bijstaan.

Het Nederlands elftal en Marokko trekken aan hem, maar in de komende interlandperiode zal Ihattaren geen wedstrijd spelen. "Mijn vader is ziek en gaat boven alles", legt Ihattaren uit aan de NOS na de topper tegen Ajax (1-1). "Op dit moment zal ik geen keuze maken. Tijdens interlandperiodes wil ik bij mijn vader zijn."

Ihattaren liet in september een uitnodiging voor Jong Oranje schieten, omdat hij nog geen keuze wilde maken. Ook werd hij al eens opgenomen in de voorlopige selectie van Marokko. Bij FOX Sports: "Mijn vader is nu het belangrijkste. Als ik een paar dagen vrij ben, breng ik tijd door met hem. Ik wil achteraf geen spijt hebben."

Ihattaren speelden voor Nederlandse jeugdelftallen en geldt dus als 'voetbal-Nederlander'. Bij een officieel optreden voor het 'grote' Oranje is zijn keuze definitief. Bondscoach Ronald Koeman maakt volgende week zijn voorselectie bekend voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Ierland en Wit-Rusland.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws