Onana: 'Ik hoop dat PSV in Amsterdam net zo speelt als vandaag'

Onana: 'Ik hoop dat PSV in Amsterdam net zo speelt als vandaag'

Gepubliceerd: zondag 22 september 2019 om 22:35zo 22-09-2019 om 22:35

André Onana kon in de slotfase op gefluit van de PSV-aanhang rekenen. De Eindhovense fans waren niet blij met de Ajax-keeper, die in hun ogen teveel bezig was met tijdrekken.

"Ik geef niks om hen", zegt Onana voor de camera van AT5. "Ik doe gewoon mijn best om de drie punten mee naar huis te nemen. Het is belangrijk voor mij om het spel te lezen. Soms moet ik snel hervatten en soms doe ik rustig aan. Ik weet wanneer ik snelheid in het spel moet brengen en de wedstrijd onder controle moet houden. Wij spelen uit, zij zijn sterk thuis, dus waarom zou ik dan sneller gaan spelen?"

Veel spelers doen aan tijdrekken, zegt Onana. "Dat doen ze zodat ze de verdediging weer op orde hebben. Ik snap het wel hoor, wij doen vaak hetzelfde. Normaal? Veel dingen zijn niet normaal in het voetbal, maar we gaan ermee door. Het is emotie en sommige dingen kun je niet veranderen."

Onana denkt dat PSV de grootste titelconcurrent van Ajax is. "Dat zijn ze zeker, maar ik denk dat wij veel beter zijn dan zij. Ik hoop dat ze in Amsterdam net zo spelen als vandaag. Thuis zijn we sterker. We zien ze daar weer."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is een 1-1 gelijkspel verdiend?

(3001 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws