Update: KNVB buigt zich over 'Tadic-goal' na officieel verzoek Ajax

Update: KNVB buigt zich over 'Tadic-goal' na officieel verzoek Ajax

Gepubliceerd: zondag 22 september 2019 om 23:32zo 22-09-2019 om 23:32

Laatste update: maandag 23 september 2019 om 09:52ma 23-09-2019 om 09:52

Op verzoek van Ajax kijkt de KNVB ruim een week na het duel met sc Heerenveen nog een keer naar de eerste treffer van Klaas-Jan Huntelaar. Huntelaar nam een vrije trap die via de rug van Dusan Tadic in het Heerenveen-doel belandde, maar Ajax hoopt nu dat de Serviër de goal op zijn naam krijgt.

Dat meldt De Telegraaf. Scheidsrechter Allard Lindhout kende de treffer toe aan Huntelaar. Zondag heeft Ajax echter een mail gestuurd naar de KNVB met de vraag of er toch nog een keer naar de treffer gekeken kan worden. Het verzoek is of niet Huntelaar, maar Tadic de goal op zijn naam kan krijgen.

De selectie van Ajax vond in aanloop naar het Champions League-duel met OSC Lille (dat vier dagen na Ajax - Heerenveen werd gespeeld) dat Tadic de treffer verdiende en dus niet Huntelaar. 'Vandaag werd door Ajax een mailtje naar de KNVB gestuurd met de vraag Tadic als doelpuntenmaker aan te wijzen', schrijft De Telegraaf.

Ajax - Heerenveen eindigde in een 4-1 overwinning voor de ploeg van Erik ten Hag.

Update: Ajax heeft de KNVB officieel verzocht om de openingstreffer in het thuisduel met sc Heerenveen (4-1) alsnog toe te kennen aan Dusan Tadic. Dat bevestigt de voetbalbond aan NUsport na het bericht van De Telegraaf. Waarschijnlijk komt er maandag nog uitsluitsel. Op dit moment staat de treffer nog op naam van Klaas-Jan Huntelaar.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws