Ajax uitgefloten: In Eindhoven denken ze anders over voetbal dan wij

Ajax uitgefloten: "In Eindhoven denken ze anders over voetbal dan wij"

Gepubliceerd: maandag 23 september 2019 om 07:35ma 23-09-2019 om 07:35

De onbesliste Eredivisie-topper tussen PSV en Ajax (1-1) was volgens Daley Blind een botsing van stijlen. In Eindhoven denkt men volgens de Ajacied 'anders over voetbal'.

In de slotfase, toen Donyell Malen de openingstreffer van Quincy Promes had weggepoetst, maakte Ajax geen aanstalten meer om een doelpunt te forceren. Dat leidde tot kritische geluiden in het Philips Stadion. De omgekeerde wereld, aldus Blind.

"Het publiek ging ons uitfluiten omdat we in de slotfase minder aanvielen, waardoor PSV niet op de counter kon spelen. Het is hun tactiek, wij willen de bal", aldus Blind in de Volkskrant. "In Eindhoven denken ze anders over voetbal dan wij. Ik veroordeel het niet, je moet altijd nederig blijven. Maar we waren de bovenliggende partij, we hadden meer verdiend dan een gelijkspel."

De filosofie van Ajax voerde de boventoon in de eerste helft, vindt de Oranje-international. "We wilden het spel maken en hadden al voor rust kunnen scoren. Het was te verwachten dat PSV zou wachten op de omschakeling na balverlies bij ons. Het is hun goed recht, die ploeg is er ook goed in. PSV zakt in, laat de bal aan ons en je moet waken voor die ene counter. Toch scoorde PSV na één kans, pijnlijk dat het ons overkwam."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws