Van Hooijdonk ziet 'nieuwe Seedorf' rondlopen bij PSV: 'Hij is heel zelfverzekerd'

Van Hooijdonk ziet 'nieuwe Seedorf' rondlopen bij PSV: 'Hij is heel zelfverzekerd'

Gepubliceerd: maandag 23 september 2019 om 07:50ma 23-09-2019 om 07:50

Mohammed Ihattaren doet Pierre van Hooijdonk denken aan Clarence Seedorf. Het wonderkind van PSV debuteerde net als Seedorf op zestienjarige leeftijd in de Eredivisie en ontwikkelt zich stormachtig, met zijn optreden in de topper tegen Ajax (1-1) als voorlopig hoogtepunt.

Van Hooijdonk raakte zondag onder de indruk van Ihattaren. "Veruit de beste op het veld", zegt de analist bij Studio Voetbal. "Bijna al zijn aannames waren goed. Hij is heel zelfverzekerd. Tegen Sporting (3-2 zege) was hij ook fenomenaal. De druk is eraf. Hij weet dat hij dit aankan."

Als wordt gevraagd wanneer we voor het laatst een zeventienjarige speler al zo goed hebben gezien, antwoordt Van Hooijdonk: "Clarence Seedorf. Die zit in dezelfde categorie. Het zijn natuurlijk totaal andere spelers, maar daar zag ook iedereen al snel van: die wordt wel heel erg goed."

Rafael van der Vaart is ook fan van Ihattaren. "Ach, wat is hij goed. Hij deed gewoon zijn ding tegen Ajax, had geen last van stress en was de enige op het veld die zichzelf was." Theo Janssen vult aan: "Hij speelt alsof hij buiten speelt met zijn vriendjes. Mooi om te zien."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Ihattaren net zo'n carrière tegemoet als Seedorf?

Ja
80%
Nee
20%
(1012 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws