Kopspecialist van 1,65 meter: 'Ik gebruik de tegenstander wel eens als keukentrap'

Kopspecialist van 1,65 meter: 'Ik gebruik de tegenstander wel eens als keukentrap'

Gepubliceerd: maandag 23 september 2019 om 15:58ma 23-09-2019 om 15:58

Eén meter en 65 centimeter is Vitesse-aanvaller Bryan Linssen slechts, maar de 28-jarige Limburger is curieus genoeg uitgegroeid tot één van de grootste kopspecialisten van de Eredivisie. Zaterdagavond was het opnieuw raak tegen Fortuna Sittard, dat mede dankzij twee rake kopballen van Linssen een 1-2 voorsprong zag verdampen.

Als aanstormend talent van Fortuna, MVV, VVV-Venlo en Heracles Almelo werd Linssen nog belast met het nemen van corners en vrije trappen, bij FC Groningen mocht hij meedoen voor de goal. De man uit Neeritter fungeerde als 'bliksemafleider', vertelt hij aan de Gelderlander. "Dan stapten de grote kerels naar de eerste paal en wachtte ik daarachter af. Maar ik kon best springen, won luchtduels en scoorde. Zo werd ik als wapen bij voorzetten ingezet."

De clubs uit de Eredivisie zijn zich nu ook bewust van het gevaar dat Linssen in de lucht kan veroorzaken. "Sinds kort zetten ze de reuzen ook bij mij. Sta ik bij een verdediger die twee koppen groter is. Ik scoor nog steeds", klinkt het vol zelfvertrouwen. De gedeeld clubtopscorer van Vitesse vertrouwt op zijn gevoel voor timing én een handig trucje. "Ik gebruik de tegenstander ook wel eens als keukentrap. Dan leun ik in de lucht, terwijl de verdediger blijft staan. Dan sta ik al hoger."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws