Messi troeft Van Dijk en Ronaldo af en is FIFA Speler van het Jaar

Messi troeft Van Dijk en Ronaldo af en is FIFA Speler van het Jaar

Gepubliceerd: maandag 23 september 2019 om 22:00ma 23-09-2019 om 22:00

Laatste update: maandag 23 september 2019 om 22:13ma 23-09-2019 om 22:13

Niet Virgil van Dijk of Cristiano Ronaldo, maar Lionel Messi is uitgeroepen tot FIFA Wereldvoetballer van het Jaar. Dat is maandagavond bekend geworden op het FIFA-gala in Milaan. Messi troeft Luka Modric af, die vorig jaar aan de haal ging met de prijs.

Van Dijk leek de favoriet om de prijs in de wacht te slepen, maar verliest de strijd uiteindelijk van Messi. Van Dijk werd eind augustus wel uitgeroepen tot UEFA Speler van het Jaar. Toen troefde hij Messi en Ronaldo wél af.

Van Dijk kan later dit jaar overigens alsnog in de prijzen vallen. De Oranje-captain is genomineerd voor de Ballon d'Or, die jaarlijks wordt uitgereikt door France Football. Ook Ronaldo en Messi zijn daarvoor genomineerd.

Messi
Messi won de prijs voor beste speler van het jaar al vijf keer eerder. Vorig seizoen scoorde de linkspoot maar liefst 51 keer in alle competities. In de Primera Division was hij 36 keer trefzeker. Daarnaast won hij de Gouden Schoen. Barcelona werd vorig jaar in de halve finale van de Champions League uitgeschakeld door Liverpool, na een knotsgekke return op Anfield. Ook de finale om de Copa del Rey ging verloren.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws