Van Dijk loopt FIFA-prijs mis: 'Ging vroeger niet naar stadion voor verdediger'

Van Dijk loopt FIFA-prijs mis: 'Ging vroeger niet naar stadion voor verdediger'

Gepubliceerd: dinsdag 24 september 2019 om 07:14di 24-09-2019 om 07:14

Dat niet Virgil van Dijk, maar Lionel Messi is uitgeroepen tot FIFA Wereldvoetballer van het Jaar leidt tot gemixte reacties. Algemeen Dagblad-journalist Maarten Wijffels noemt de Argentijn de terechte winnaar bij het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken.

"Uiteindelijk is het toch terecht", stelt Wijffels. "Fabio Cannavaro heeft hem een keer gewonnen als verdediger (in 2006, red.), maar toch zal ik altijd voor een aanvaller kiezen." Daar is de Volkskrant-journalist Robèrt Misset het mee eens. "Ik ging vroeger toch altijd naar het stadion voor spelers als Johan Cruijff en niet voor een verdediger. Messi is gewoon de beste, het is niet anders. Als je puur kijkt naar de magie van het voetbal is er geen betere."

Toch meent NOS-commentator Arman Avsaroglu dat Van Dijk meer recht had op de prijs. "Dan kan je hem altijd wel aan Messi geven", reageert hij. "Ik vind het ook leuk om anderen die prijs te zien winnen. Als je ziet wat voor jaar Van Dijk heeft gehad, met onder andere het winnen van de Champions League, dat is fantastisch."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Had Van Dijk 'm moeten winnen?

(3430 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws