Vier captains en vier bondscoaches wijzen Frenkie de Jong aan als beste ter wereld

Vier captains en vier bondscoaches wijzen Frenkie de Jong aan als beste ter wereld

Gepubliceerd: dinsdag 24 september 2019 om 08:45di 24-09-2019 om 08:45

Virgil van Dijk moest maandag alleen Lionel Messi voorrang verlenen tijdens The Best FIFA Football Awards 2019. De captain van het Nederlands elftal eindigde nog voor Cristiano Ronaldo als tweede, terwijl ook Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt de nodige stemmen kregen.

Van Dijk werd door 41 aanvoerders én 41 bondscoaches gekozen als beste voetballer ter wereld. Daarnaast stemden liefst 71 journalisten op de verdediger van Liverpool. Messi kreeg van 43 journalisten de voorkeur, maar was bij spelers (47) en bondscoaches (45) wel verreweg het meest populair. De Argentijn van FC Barcelona kreeg daarmee 46 punten, ruim meer dan Van Dijk (38) en Ronaldo (36).

Naast Van Dijk stonden met De Jong en De Ligt nog twee Nederlanders op de shortlist van tien spelers op wie gestemd kon worden. De Jong eindigde uiteindelijk als zevende met zestien punten, De Ligt als negende met negen punten. De ex-Ajacieden waren desondanks bij een flink aantal captains en bondscoaches de favoriet.

Zo is de huidig middenvelder van FC Barcelona volgens de aanvoerders van Australië, Malawi, Nieuw-Caledonië en Vanuatu en de bondscoaches van Cyprus, Hongarije, Mauritanië en Saint Vincent en de Grenadines de beste speler ter wereld. De verdediger van Juventus verdiende volgens de aanvoerders van Eswatini, Mauritanië en Portugal (Ronaldo, red.) op het hoogste treedje te staan. Ronaldo zette De Jong overigens op twee.

Bondscoach Robbie Servais van Brunei Darussalam blijkt de grootste fan van het Nederlandse voetbal. Hij koos Van Dijk als winnaar, vóór De Jong én De Ligt. Kleine kanttekening: Servais komt uit Maastricht en is inmiddels assistent bij MVV.

Bekijk hier het volledige overzicht met alle stemmen

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Had Van Dijk 'm moeten winnen?

(3430 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws