Oranje Leeuwinnen vervolgen jacht op EK zonder Groenen en Van de Sanden

Oranje Leeuwinnen vervolgen jacht op EK zonder Groenen en Van de Sanden

24-09-2019 18:44
54

De Oranje Leeuwinnen hebben weer twee vaste waarden weg moeten strepen voor de komende interlandperiode. Jackie Groenen (foto) en Shanice van de Sanden behoren niet tot de 23-koppige selectie die het begin oktober op gaat nemen tegen Slovenië en Rusland.

De middenvelder van Manchester United en de rechtsbuiten van Olympique Lyon kampen met respectievelijk bovenbeen- en enkelklachten en moeten verstek laten gaan. Lieke Martens en Kika van Es moesten de ontmoetingen met Estland en Turkije al missen en zijn nu wederom niet geselecteerd.

Fenna Kalma (FC Twente) is door het wegvallen van Groenen en Van de Sanden voor het eerst bij de selectie gehaald. Ploeggenote Lynn Wilms werd tijdens de vorige interlandperiode op het allerlaatste moment opgeroepen, als vervanger van de geblesseerde Liza van der Most: beiden zijn nu weer van de partij. Uiteraard is ook Sari van Veenendaal, maandag benoemd tot beste keepster ter wereld, opgeroepen.

De WK-finalist won onlangs haar eerste twee wedstrijden op weg naar het EK van 2021. Op vrijdag 4 oktober wacht een uitwedstrijd tegen Slovenië, vier dagen later komt Rusland naar het Philips Stadion in Eindhoven.