Tottenham Hotspur blameert zich tegen Colchester in League Cup; City simpel verder

24-09-2019 22:09 Laatste update: 23:50
29

Tottenham Hotspur heeft zich geblameerd in de League Cup. Op bezoek bij Colchester United werd er na strafschoppen met 4-3 verloren. Na negentig minuten voetbal stond er een 0-0 stand op het scorebord. Manchester City, Arsenal, Leicester City en Watford wonnen hun wedstrijden wél.

Colchester United - Tottenham Hotspur 0-0 (4-3 na strafschoppen):
Tottenham Hotspur heeft een beschamende nederlaag geleden op bezoek bij Colchester United. De ploeg van Mauricio Pochettino slaagde er in 90 minuten niet in om een doelpunt te maken tegen de ploeg uit de League Two en kreeg na strafschoppen het deksel op de neus. Christian Eriksen en Lucas Moura waren de schlemielen aan Spurs-zijde: beide spelers misten een strafschop. Het resulteerde in een groot feest onder de spelers en supporters van de thuisploeg.

Preston North End - Manchester City 0-3:
De ploeg van Pep Guardiola kende een makkelijke avond op bezoek bij Championship-team Preston North End. City, dat aantrad met oud-PSV'er Angeliño in de basis, besliste de wedstrijd al voor rust door doelpunten van Raheem Sterling, Gabriel Jesus en een eigen doelpunt van Ryan Ledson.

Vooral het doelpunt van Sterling mocht er wezen: hij begon op eigen helft aan een dribbel, passeerde meerdere tegenspelers en schoot de bal vervolgens achter Preston-keeper Connor Ripley.

In de tweede helft had City de overhand, maar de doelpunten bleven achterwege. De ploeg speelde de wedstrijd rustig uit en Guardiola haalde Sterling en David Silva voortijdig naar de kant.

Arsenal - Nottingham Forest 5-0:
Arsenal kende een makkelijke avond in het eigen Emirates Stadium. Nottingham Forest werd met 5-0 opgerold. De ploeg van Unai Emery startte met veel jongelingen aan het duel, onder meer Pierre-Emerick Aubameyang en Granit Xhaka zaten niet bij de wedstrijdselectie.

Met rust stond het nog 1-0 voor de thuisploeg na een doelpunt van spits Gabriel Martinelli. Na rust liepen The Gunners simpel verder uit naar een 5-0 overwinning door doelpunten van Rob Holding, Joseph Willock, Reiss Nelson en nogmaals Gabriel Martinelli. Vooral het doelpunt van Martinelli in de blessuretijd van de wedstrijd was van grote schoonheid.

Luton Town - Leicester City 0-4:
Ook Leicester City is de League Cup begonnen met een zege. Op bezoek bij Luton Town werd het 0-4 voor de huidige nummer drie van de Premier League. Leicester stond voor rust met 0-2 voor op Kenilworth Road. Demarai Gray schoot binnen uit een kort genomen hoekschop en vlak voor rust maakte vleugelverdediger James Justin er na een goede loopactie 0-2 van.

Met het einde van de wedstrijd in zicht liep Leicester verder weg bij Luton. De Belg Youri Tielemans maakte er 0-3 van en Kelechi Iheanacho zorgde voor de 0-4 eindstand.

Sheffield Wednesday - Everton 0-2:
Everton heeft de wedstrijd tegen Sheffield Wednesday in de beginfase beslist. Al na tien minuten stond de 0-2 eindstand op het scorebord door twee doelpunten van Dominic Calvert-Lewin. Bij Sheffield Wednesday speelde voormalig Heracles-middenvelder Joey Pelupessy de hele wedstrijd mee.