Juventus moeizaam langs Brescia; De Ligt komt goed weg met harde tackle

24-09-2019 22:55 Laatste update: 23:39
15

Juventus heeft voor de tweede maal op rij een 2-1 overwinning geboekt in de Serie A. Op bezoek bij middenmoter Brescia had de ploeg van trainer Maurizio Sarri het lange tijd moeilijk, maar door een doelpunt van Miralem Pjanic pakte de Oude Dame de drie punten. Matthijs de Ligt begon in de basis en kwam in de tweede helft goed weg met een gele kaart na een harde overtreding.

De Ligt startte na de wedstrijd tegen Hellas Verona, waarin hij op de bank begon, weer in de basis. De verdediger zag dat zijn team een valse start maakte: al na vier minuten lag de bal in het net achter Wojciech Szczęsny. Alfredo Donnarumma besloot het van afstand te proberen en de Juventus-keeper liet de bal pijnlijk tussen zijn handen door in het doel verdwijnen.

Juventus had het vervolgens moeilijk. Vlak voor rust kwam de Oude Dame op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Jhon Chancellor. De Ligt pakte vlak na rust na een wel erg lompe tackle een gele kaart, waarbij de Nederlander niet mocht klagen over de beslissing van scheidsrechter Fabrizio Pasqua.

Uiteindelijk was het Pjanic die Juventus de drie punten bezorgde. Hij schoot in tweede instantie een vrije trap tegen de touwen. De bal kwam terug via de muur en de Bosniër twijfelde niet.

Door de overwinning klimt Juventus naar de eerste plek in de Serie A met dertien punten. Inter staat tweede met twaalf punten, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrent uit Turijn.