Ajax mag zichzelf niet veilig wanen: 'Ik zou zeggen: Valentijn, ga zo door'

Ajax mag zichzelf niet veilig wanen: 'Ik zou zeggen: Valentijn, ga zo door'

25-09-2019 08:14 Laatste update: 08:47
42

Voormalig Ajax-voorzitter Rob Been Jr. vindt dat er kritiek geleverd mag worden op de spelers en stafleden van Ajax. Trainer Erik ten Hag wordt de laatste tijd vanuit bepaalde hoeken bekritiseert, onder meer vanwege zijn presentatie en sportieve keuzes.

Been geeft aan dat er kritiek geleverd mag worden, maar heeft wel het volste vertrouwen in Ten Hag en zijn spelersgroep. "Natuurlijk mogen we kritische vragen stellen aan Ten Hag", vertelt hij tegen Ajax Showtime. "Het niveau waarop we nu acteren stemt ons zeer tevreden, maar we blijven scherp om op dat niveau te blijven spelen."

Ten Hag ligt sinds zijn aanstelling onder een vergrootglas. "Zijn kop ligt op het hakblok. Hij neemt de beslissingen, werkt iedere dag met de spelers, wordt geïnformeerd over jeugdspelers en moet moeilijke beslissingen nemen", aldus Been. "Zo gaat het in de voetballerij. Het is het succes van Ten Hag en van niemand anders."

Journalisten Mike Verweij en Valentijn Driessen van De Telegraaf lieten zich de afgelopen tijd meerdere malen kritisch uit over Ajax. "Op het moment dat er geen kritiek is, dreigt het gevaar om in te slapen. En niets in dodelijker dan je veilig wanen, dan ben je kwetsbaar. Ik zou zeggen: Valentijn, ga lekker door, houd ons scherp en zet elke dag je hak in het zand. Dat maakt Ajax alleen maar beter en zorgt ervoor dat we niet verslappen."