Piqué baalt van verre tripjes Barcelona: 'Daardoor lastig om je vorm te vinden'

Piqué baalt van verre tripjes Barcelona: 'Daardoor lastig om je vorm te vinden'

Gepubliceerd: woensdag 25 september 2019 om 14:40wo 25-09-2019 om 14:40

Laatste update: woensdag 25 september 2019 om 16:06wo 25-09-2019 om 16:06

Gerard Piqué is niet te spreken over de 'dubbele voorbereiding' die FC Barcelona heeft gedraaid de voorbije zomer. De club ging op tour in Japan én de Verenigde Staten en de verdediger ziet dat als een van de oorzaken van de magere resultaten tot nu toe.

Barcelona verloor al twee keer in de Primera Division en kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel bij Borussia Dortmund in de Champions League. "Er is sprake van verschillende factoren. Het drukke voorseizoen is er een van", zoekt Piqué na de krappe 2-1 zege op Villarreal naar oorzaken in Spaanse media. "Al dat reizen maakt het lastig om je vorm te vinden aan het begin van het seizoen." Toch wil Piqué het drukke voorseizoen niet gebruiken als een excuus. "Er wordt altijd verwacht van ons dat we winnen. Zo is het nu eenmaal en er zijn geen excuses te verzinnen."

Onder meer Luis Suárez worstelde tegen Villarreal met zijn vorm. De Uruguayaan werd zelfs voorzichtig uitgefloten door de Barça-fans. Piqué verdedigt zijn ploeggenoot: "Supporters betalen nu eenmaal voor hun kaartjes en zij kunnen laten merken wanneer spelers niet goed spelen. Ze moeten alleen niet vergeten dat spelers ook gewone mensen zijn, we zijn geen machines. We kunnen niet elke wedstrijd honderd procent zijn."

Barcelona speelt zaterdag een uitwedstrijd tegen Getafe en dus krijgen de Catalanen de gelegenheid om de povere uitreeks te beëindigen. "Het is niet eenvoudig om dingen zomaar om te draaien. Winnen in Getafe zou ons een hoop helpen", besluit Piqué.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws