'Ik bespreek het ook met Hans: ja, Frenkie is de beste met wie ik heb gespeeld'

'Ik bespreek het ook met Hans: ja, Frenkie is de beste met wie ik heb gespeeld'

Gepubliceerd: woensdag 25 september 2019 om 16:05wo 25-09-2019 om 16:05

Laatste update: woensdag 25 september 2019 om 16:56wo 25-09-2019 om 16:56

Frenkie de Jong is de beste speler met wie Marten de Roon heeft gespeeld. De controleur van Atalanta Bergamo en het Nederlands elftal zegt dat voor de camera van Voetbal International. 

In de verkiezing voor FIFA Wereldvoetballer van het Jaar brachten Lionel Messi en Cristiano Ronaldo eerder deze maand een stem uit op De Jong. Dat verbaast Oranje-collega De Roon niet. "Messi en Ronaldo, die staan boven iedereen. Als dat soort spelers Frenkie selecteren, dan weet je dat-ie goed is", glimlacht De Roon

"Ik denk dat ik bij het Nederlands elftal wel redelijk heb kunnen zien hoe goed-ie is. Het is bijzonder om met zo iemand te spelen. (...) Ik spreek hier met Hans (Hateboer, teamgenoot bij Atalanta, red.) ook over. Wie is de beste speler met wie je gespeeld hebt? Ja, dan is het Frenkie. En hoe lang spelen we nu eigenlijk met hem samen?"

"Hij heeft kwaliteit, gogme, charisma over zich...", gaat De Roon verder met zijn lofzang. "Dat is denk ik waarom mensen hem met Cruijff vergelijken. Ik heb Cruijff zelf niet zien spelen, maar mijn vader zegt: het zwoele, hoe ze bewegen, hoe ze veranderen van richting. Dat hebben ze. Als ik Frenkie naast me heb, dan speel ik graag de bal naar hem."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws