'Ik ga bij PSV weer heimwee krijgen naar huis, want het is niet makkelijk'

'Ik ga bij PSV weer heimwee krijgen naar huis, want het is niet makkelijk'

25-09-2019 21:33 Laatste update: 21:38
33

Daniel Schwaab verwacht dat hij binnenkort weer last van heimwee gaat krijgen. Om die reden verliet hij PSV afgelopen zomer. Drie maanden later keerde hij terug in Eindhoven.

"Eerst had ik heimwee naar mijn familie en was ik drie maanden daar, maar toen kreeg ik weer heimwee naar PSV", vertelt Schwaab aan FOX Sports. "Wanneer ik weer heimwee ga krijgen? Dat gaat komen, want het is heel niet makkelijk. Maar het is fijn dat ik weer hier ben, op het veld sta en het team kan helpen om de drie punten te pakken."

De 31-jarige Duitser, vorig seizoen nog aanvoerder bij PSV, speelde woensdagavond tegen FC Groningen zijn eerste Eredivisie-wedstrijd sinds zijn terugkeer in Eindhoven. "Ik ben tevreden", concludeert hij. "De eerste helft was prima. We speelden heel dominant en moesten alleen één schot op de paal (van Ramon Pascal Lundqvist, red.) toestaan, maar verder niks."

Schwaab moet vooralsnog genoegen nemen met een reserverol bij PSV, omdat trainer Mark van Bommel de voorkeur geeft aan Timo Baumgartl. De landgenoot van Schwaab kwam afgelopen zomer voor tien miljoen euro over van VfB Stuttgart.