Speciale dag voor Hoever, Van den Berg en Maatsen; United met de schrik vrij

25-09-2019 22:42 Laatste update: 23:22
9

Liverpool heeft mede dankzij Ki-Jana Hoever de volgende ronde in het League Cup-toernooi bereikt. De talentvolle verdediger van The Reds kopte tijdens het uitduel bij Milton Keynes Dons knap raak en zette daarmee de 0-2 eindstand op het bord.

Manchester United heeft strafschoppen nodig
Rochdale leek vooraf een perfecte tegenstander voor Manchester United om op Old Trafford het vertrouwen wat op te vijzelen, maar niets bleek minder waar. De bezoekers, actief in de Engelse League One, boden ontzettend goed tegenstand en dwongen grootmacht United tot het nemen van strafschoppen om het duel te beslissen: 1-1. Vanaf elf meter waren The Red Devils net iets beter.

Tahith Chong was basisspeler voor United, dat lang bleef ploeteren en ook na de 1-0 van Mason Greenwood in minuut 68 ging het niet vanzelf. Een kwartier voor tijd strafte Luke Matheson het geklungel af (1-1) en daarmee dwong hij de penalty-loterij af. Voor Rochdale werd Jimmy Keohane uiteindelijk de schlemiel, want hij was de enige die een strafschop miste.

Hoever met zijn eerste Liverpool-goal
De regerend Champions League-kampioen, dat met veel jeugdig talent aantrad, speelde niet groots op bezoek bij derdedivisionist MK Dons. Op slag van rust zorgde de ervaren James Milner nog wel voor de 0-1, maar het duel in Milton Keynes bleef in de tweede  helft nog wel een tijdje spannend.

Het was aan Ki-Jana Hoever, de 17-jarige Nederlandse verdediger te danken dat het duel in het voordeel van Liverpool werd beslist: hij kopte een voorzet vanaf links knap raak en noteerde daarmee zijn eerste officiële doelpunt in Engelse dienst: 0-2. Vlak voor tijd was er nog meer Nederlands succes: Sepp van den Berg viel in en maakte daarmee zijn debuut voor het elftal van Jürgen Klopp.

Chelsea haalt hard uit
Op Stamford Bridge liet Chelsea, over een aantal weken tegenstander van Ajax in de Champions League, geen spaan heel van dreumes Grimsby Town. De bezoekers, die uitkomen op het vierde Engelse niveau, kwamen in de eerste helft nog wel tot scoren door een prachtige goal van Matthew Green, maar The Blues vonden het net maar liefst zeven keer.

Michy Batshuayi (twee goals), Ross Barkley, Pedro, Kurt Zouma, Reece James en Callum Hudson-Odoi troffen doel voor Chelsea, waar Nederlander Ian Maatsen zijn debuut 'voor het echie' maakte voor de Londense club.